Fysik

Spørgsmål til den resulterende krafts arbejde

19. december 2018 af AN1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Sidder og prøver at forstå en udledning af en formel. På det vedlagte billede forstår jeg det som om at der står at den resulterende krafts arbejde A er lig:

m\cdot g\cdot l\cdot sin(\alpha )

I mit fysikkompendium står der dog at arbejdet A er lig: 

F\cdot \Delta s\cdot cos(\alpha )

Og når man så indsætter at F = m*g og \Delta s = l kommer der til at stå:

m\cdot g\cdot l\cdot cos(\alpha )

Er der nogen der kan forklare mig hvorfor de skriver sinus til vinklen og ikke cosinus til vinklen?

Vedhæftet fil: udklip (2).PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. december 2018 af peter lind

Det komme an på hvilken kraft du taler om. Kraften vinkelret på skråplanet kaldet normalkraften er m*g*cos(α) medens den der er tale om her er kraften langs planen og den er m*g*sin(α)


Svar #3
19. december 2018 af AN1234 (Slettet)

Mange tak for det gode svar! 


Skriv et svar til: Spørgsmål til den resulterende krafts arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.