Matematik

matematik

20. december 2018 af barehjælpRip (Slettet) - Niveau: C-niveau

rektangel, der har længden L og bredden B, kendetegnet ved følgende oplysninger:

1) omkredsen af rektanglet er 500 cm

2) den halve længde 10 cm mindre end den dobbelte bredde 

kan nogle hjælpe eller lave den bare så jeg får forståelste 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2018 af peter lind

2L+2B = 500

½L-10 = 2B

Løs de ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2018 af ringstedLC

Du skal formentlig beregne L og B.

Ud af 1) dannes ligning:

O=500=2L+2B

Ud af 2) dannes endnu en ligning:

\frac{L}{2}+10=2B

Isoler enten L eller B i den ene og indsæt udtrykket i den anden ligning, for at få en ligning med kun én ubekendt.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.