Kemi

syre og baser

06. januar 2019 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau

20 ml 0,1000 M HCl titreres med 0,1000 M NaOH

Beregn pH efter tilsætning af 20,02 ml af NaOH-opløsningen

hvordan løser jeg denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2019 af mathon


Overskud af OH-
ved 25°C:
 

                               \small n_{OH^-}=\left ( 2\cdot 10^{-5}\; L \right )\cdot \left ( 10^{-1}\; \tfrac{mol}{L} \right )=2\cdot 10^{-6}\; mol

                               \small \left [OH^- \right ]=\frac{2\cdot 10^{-6}\; mol}{0.04002\; L}=5\cdot 10^{-5}\; M

                               \small pH=14+\log\left (\left [OH^- \right ]/M \right )=14+\log\left (5\cdot 10^{-5} \right )=9.7


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2019 af mathon

detaljer:
                   \small pH=14-pOH=14-\left ( -\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right ) \right )=14+\left ( \log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right ) \right )


Skriv et svar til: syre og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.