Matematik

Annuitetsopsparing og lån - HJÆLP:)

08. januar 2019 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej jeg ville lige høre om nogle kunne hjælpe med dette:

På en annuitetsopsparing indbetales 2000kr. pr. halvår til en halvårlig rentefod på 1,5%. Bestem annuitetens værdi efter 8 år.

Jeg får værdien til 35864,7 men er lidt usikker..


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2019 af kiwi321cool

Hejsa jeg får nøjagtigt det samme


Svar #2
08. januar 2019 af frozone7

Ok tusinde tak, men har lige et sidste spørgsmål også:

Er det en fordel istedet at betale 1000kr. i kvartalet til en rentefod, der er halvt så stor, stadig i 8 år?


Svar #3
08. januar 2019 af frozone7

der får jeg den til: 1.03155e7

Syntes ikke selv det giver mening?..


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2019 af kiwi321cool

den får jeg til 36014,83, så jeg vil sige at det er en fordel at betale 1000 kr. i kvartalet


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. januar 2019 af AMelev

#3 Velanbragt tvivl.

n = 32, r = 0.75%, b = 1000.
Prøv igen. Jeg får 36014.8. Der er en lille fordel, som skyldes, at der tilskrives renter "midtvejs".
Jeg kan ikke umiddelbart gætte, hvad du lavet galt uden at se et billede af din beregning.


Svar #6
08. januar 2019 af frozone7

Hejsa igen, har vedhæftet et billede af min beregning nu

Vedhæftet fil:Skærmbillede (56).png

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2019 af ringstedLC

0.015/2 = ?


Svar #8
08. januar 2019 af frozone7

Nårrr nu passer det hele meget bedre :O

Tusind tak for hjælpen til jer alle 3!!!


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. januar 2019 af AMelev

OK, jeg tænkte, at det var der, det var gået galt, men dit svar her er ikke det samme, som du skrev i #3, så derfor kunne jeg ikke gætte det. 
Du regner med 75% = 0.75 i stedet for ½·1.5% = 0.75% = 0.0075.
Ellers rigtigt, men en væsentlig fejl :).


Skriv et svar til: Annuitetsopsparing og lån - HJÆLP:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.