Matematik

HJÆÆÆÆÆLPPPP det vigtigt

08. januar 2019 af ceciliehoj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Forklar linje for linje hvad der gjort

135=2*x^3+7

128=2x^3....

64=x^3......

x=4.....

PLLLLSSSS HJÆLP!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2019 af StoreNord

trukket 7 fra på begge sider
divideret med 2 på begge sider
taget tredje rod på begge sider og byttet siderne


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2019 af tobiasyesyes (Slettet)

135=2x^3+7

Der trækkes 7 fra på begge sider

2x^3+7-7=135-7

2x^3=128

Divider nu begge sider med 2

\frac{2x^3}{2}=\frac{128}{2}

x^3=64

Tag tredje rod på begge sider af lighedstegnet

x=4


Svar #3
08. januar 2019 af ceciliehoj (Slettet)

finder man bare roden af 64 ? TUSIND TAK VIRKELIG


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2019 af AMelev

#3 Man finder her kubikroden af 64.

Hvis du skal løse x2 = a, så tager du kvadratrod (±)
Hvis du skal løse x3 = a, så tager du 3. rod = kubikrod
Hvis du skal løse x4 = a, så tager du 4. rod (±)
Hvis du skal løse x5 = a, så tager du 5. rod osv.
Generelt hvis x > 0,  og du skal løse xn = a, så tager du n. rod
"Potens og tilsvarende rod ophæver hinanden", men de lige potenser har normalt 2 løsninger (±).


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLPPPP det vigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.