Matematik

Hjælpp!!

09. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Kan nogen hjælpe mig med denne opgave og forklare det til mig? fordi jeg forstår den ikke:( (Tjek billede) 

Tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: maaaatt..PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2019 af AMelev

Du skal bestemme 0-pkt og fortegn for f ' og derudfra bestemme monotoni for f.

Skriv igen, hvis du går i stå, og vedhæft, hvor meget du har fundet ud af.


Svar #2
09. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Skal jeg lave en monotoniskema?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= 6x-\tfrac{1}{2}x^3 \\ &= -\tfrac{1}{2}x^3+6x\;,\;-\tfrac{1}{2}=a\;,\;3=n\;,\;6=b \\ f'(x) &= anx^{n-1}+b \end{align*}

Løs f'(0) = 0 og sæt x ind i f(x) for at bestemme lokale ekstrema.


Svar #4
09. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Er det sådan? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
10. januar 2019 af AMelev

#2 Ja, du skal lave monotoniskema/-linje, men det kræver, at du først finder 0-pkt. for f '(x).

#4 
  Ikke helt - det er ikke 1/22, men 1/2.
Se # 3, du bare skal indsætte a, n og b og så løse ligningen f '(x) = 0.
Nulpunkterne deler x-aksen op i 3 intervaller, og så skal du finde fortegnene for f ' i hvert af disse intervaller ved at indsætte et tal fra hvert interval i f ' og se om resultatet er positivt eller negativt.
Ud fra det kan du så opskrive monotoniforholdene for f og angive lok. ekstrema.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. januar 2019 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 8, 9, 10, 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
11. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Takk har lavet den:)


Skriv et svar til: Hjælpp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.