Fysik

Bevise formlen for energien af en foton

10. januar 2019 af Peter74 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg bevise, at energien af en foton kan skrives som Efoton = h*c/lambda?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2019 af janhaa

E = h*f

c=\lambda * f\\ f=c/\lambda\\ dvs\\ E=\frac{hc}{\lambda}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2019 af swpply (Slettet)

At udlede formlen for energien er en foton er langt udover gymasie niveau. Det kræver som minimum kendskab til ikke relativistisk kvantemekanik, dog kræver en fuldendt udledelse af formlen kvanteelektrodynamik (QED) idet at det elekstirske felt først rigtigt bliver kvantesieret i QED.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2019 af mathon

     \small E_{f\! oton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{\left (4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s \right )\cdot\left ( 2.99792\cdot 10^{17}\;nm\cdot s^{-1} \right ) }{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Skriv et svar til: Bevise formlen for energien af en foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.