Matematik

hjælp til matematik!

14. januar 2019 af Rador (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, er der nogen der kan hjælpe mig med opg 1, 2, 5 og 6? Jeg forstår ingen af dem, håber i kan hjælpe.

På forhånd tak!!!

Vedhæftet fil: Sæt 3,1x18-19 (3).docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2019 af Oxedizor (Slettet)

1.1: Her skal du først lave en graf uden "b", derefter skal du se hvad Y-værdien er på x=-7 og derefter tage b ind i funktionen så linjen går ned, og rammer (-7, -5).

1.2: Her skal du finde ud af hvad hældningskoefficienten er hvis du går fra (6,0) til (3,0), altså når du går 3 ud på X skal du gå 6 ned på Y.

2.1: Her skal du bar lave en linje mellem (2001, 42800) og (2009, 35200).

2.2: I denne opgave skal du finde ud af hvor mange gange du skal plusee 24500 med 525 før det giver 42800 eller over.

5.1: Du skal bare finde ud af hvordan vektoren ser ud når du han løst med t og se hvordan d vektoren rammer c vektoren (ret sikker det er hvad de mener med "projektionen af d på c").

5.2: Bestem hvad t skal være for vektorne er vinkelrette med hinanden.

5.3: Bestem hvad t skal være for de rammer hinanden med 30 grader (det nok bedste og prøve sig frem på opgaver som denne, med mindre du har en måde at gøre det på)

6.1: Bestem hvor mange grader C er i trekanten med 1 istedet for y (bare lav linjer mellem alle punkterne)

6.2: Tegn en linje fra højdepunktet af trekanten og find hvor linjen rammer bunden af trekanten.

6.3: Gør så C komm til at stå under B, så bliver trekanten ret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2019 af ringstedLC

1) 1. er hældningskoefficienten. b er y-værdien af grafens skæringspunkt med y-aksen.

    \begin{align*} y &= ax+b \\ -5&=\tfrac{1}{2}\cdot (-7)+b \\ b&=-5-\left( \tfrac{1}{2}\cdot (-7) \right )=\;? \end{align*}

   2. 

    \begin{align*} y &= ax+b \\ 0&=a\cdot 3+6 \\ -6&=3a \\ a&=\tfrac{-6}{3}=\;? \end{align*}

2) 1. x = år efter 2001, y = pass. Så har du to talpar (0, 42800) og (9, 35200).

       \begin{align*} f_1(x) &= ax+b \\ a_{lin.}&=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \\ a_{lin.}&=\frac{42800-35200}{0-9}=\;? \end{align*}

        herefter indsættes et af talparrerne og b beregnes.

        \begin{align*} f_1(x)&=\;? \end{align*}

    2. Hvor grafen skærer x-aksen er y = 0. Ved at indsætte det i regneforskriften                               beregnes x. Selskabet har altså nul pass. i år x + 2001.

    3. 

        \begin{align*} f_2(x)=525x+24500 &>f_1(x) \\ x&=\;? \end{align*}

5) 1. Indsæt t = 4 og beregn koordinaterne til vektorerne. Formelsamlingvektorer, projektion

    2. Vektorerne skal stå vinkelret på hinanden. Det gør de, når deres skalarprodukt er nul, igen         Formelsamling.

    3. Formelsamlingvektorervinkel mellem

6) 1. Bestem de tre vektorer:

    \begin{align*} \overrightarrow{AB}&=\binom{7-2}{6-1}\;,\;\overrightarrow{BC}=\binom{4-7}{y-4} \;,\;\overrightarrow{AC}=\binom{?}{?}\;,\;y=1 \\ \angle C&=\;?^{\circ} \end{align*}

    Formelsamling, vektorer, vinkel mellem

    2.  Bestem projektionen af vektor AC på vektor ABFormelsamling, vektorer, projektion

    3.  Vektor AC og vektor BC skal stå vinkelret                                                                                på hinanden. Formelsamlingvektorerskalarprodukt


Skriv et svar til: hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.