Matematik

Hvilket af følgende punkter er stationært for ...

17. januar 2019 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :) 

er der nogle der kan hjælpe med følgende spørgsmål?

Hvilket af følgende punkter er stationært for funktionen f(x,y)=-x^2-xy+x+y?

1) (2,-2) 

2) (1,1)

3(0,0)

4(1,0)

5 (0,-1)

6 (1,-1)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2019 af peter lind

Punkterne er stationære når (∂f/∂x, ∂f/∂y) er (0, 0) i punktet, så udregn ∂f/∂x og ∂f/∂y og se om de bliver 0 i punkterne


Svar #2
17. januar 2019 af Line19010

det er svar nummer 6 der er det rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2019 af janhaa

#2

det er svar nummer 6 der er det rigtige?

ja,

f_x(1,-1)=f_y(1,-1)=0

dvs 6)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2019 af anonym000

Stationære punkter for f er 

\{ \forall (x,y) \in \mathbb R^2 | \nabla f (x,y)=(0,0) \}

- - -

...............


Skriv et svar til: Hvilket af følgende punkter er stationært for ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.