Matematik

Finde skærringspunkter mellem 2 grafer

20. januar 2019 af Andreas2018 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet funktionerne

f(x)=x^2-9,5x+23,5 

f(x)=0,5x+2,5

Skal finde skærringspunkterne mellem de 2 grafer. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2019 af mathon

         \small sol\! ve\left ( x^2-9.5x+23.5=0.5x+2.5,x \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2019 af ringstedLC

Opgaven er muligvis skrevet forkert op. Man plejer ikke (kan ikke) have to funktioner, der hedder det samme.

Løsningen i #1 indsættes i den "nemmeste" af funktionerne, så du får en y-værdi til skæringspunktet.


Svar #3
20. januar 2019 af Andreas2018 (Slettet)

Jep jeg mente g(x) i 2. funktion.

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2019 af mathon

eller
                     \small \small sol\! ve\left ( y=x^2-9.5x+23.5\; and\; y=0.5x+2.5,\{x,y\} \right )
              


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2019 af mathon

uden hjælpemidler:

                                    \small f(x)=y=x^2-9.5x+23.5

                                    \small g(x)=y=0.5x+2.5
skæring kræver:
                                    \small f(x)=g(x)

                                    \small x^2-9.5x+23.5=y=0.5x+2.5

                                    \small x^2-10x+21=0

                                    \small x=\left\{\begin{matrix} 3\\7 \end{matrix}\right.

andenkoordinater:
                                    \small y=\tfrac{1}{2}\cdot \{3,7\}+\tfrac{5}{2}=\left\{\begin{matrix} 4\\ 6 \end{matrix}\right.

skæringspunkter:
                                    \small S_1=(3,4)\quad\textup{og}\quad S_2=(7,6)                                   


Skriv et svar til: Finde skærringspunkter mellem 2 grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.