Matematik

Hvordan gøres det

23. januar 2019 af Lykke04 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
2b x 2b =
Hvordan udregnes det

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

2b*2b = 4b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2019 af mathon

         \small 2b\cdot 2b=\underset{\textup{faktorernes orden er lige gyldig}}{\underbrace{2\cdot b\cdot 2\cdot b=\left (2\cdot 2 \right )\cdot \left (b\cdot b \right )}}=4b^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2019 af mathon

Men du bør 
kende:
                   \small \left (a\cdot b \right )^n=a^n\cdot b^n\qquad\textup{man opl\o fter et produkt til potens ved at opl\o fte hver faktor for sig}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2019 af mathon

i anvendelse
                  
                  \small \left ( 2\cdot b \right )^2=2^2\cdot b^2=4\cdot b^2=4b^2


Skriv et svar til: Hvordan gøres det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.