Matematik

løs ligninger

24. januar 2019 af Willy321 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej jeg har et problem med en opgave der siger

løs lignerne

A) -3x + 8 = 14

B) 3(6 - 2x) = -2(3x - 9)

osv

kan i hjælpe mig pls?

tak Willads


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2019 af Pirgos (Slettet)

opgave A)  -3x + 8 = 14  ( træk 8 fra på begge sider af lighedstegnet)

               -3x + 8 -8 = 14- 8

                -3x = 6  ( gang med -1 på begge sider af lighedstegnet)

                 -1 · (-3x) = -1 ·  6

                  3x = -6 ( divider med 3 på begge sider af lighedstegnet )

                  3x/3 = -6/ 3

                  x = -2

                  Kontrol:

                  (-3 · -2) + 8 = 14  

                  14 = 14     


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lrcll} A)&-3x+8&=&14&\textup{tr\ae k 8 fra p\aa \ begge sider}\\ &-3x+8-8&=&14-8\\ & -3x&=&6&\textup{divider med -3 p\aa \ begge sider}\\ &\frac{-3x}{-3}&=&\frac{6}{-3}=-2 \\\\ B)&3(6-2x)&=&-2(3x-9)&\textup{gang ind i parenteserne}\\ &\left ( 18-6x \right )&=&\left ( -6x+18 \right )&\textup{h\ae v parenteserne}\\ &18-6x&=&-6x+18&\textup{det ses at lighedstegnet g\ae lder for alle x uanset v\ae rdien af x} \\ \end{array}


Skriv et svar til: løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.