Matematik

matematik funktionsforskrift

27. januar 2019 af barehjælpRip (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opstil en funktionsforskrift for den del af cirklen, der indeholder cirkelbuen AQB

hvad er svaret og kan nogle fortælle mig hvordan i kommer frem til resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2019 af mathon

...der menes vel
                             \small \textbf{\textsl{cirkelbuen ATB}}

                             \small x^2+(y+975)^2=\left (10^3 \right )^2

                             \small \small f(x)=y=\sqrt{10^6-x^2}-975\qquad -50\leq x\leq 50


Svar #3
27. januar 2019 af barehjælpRip (Slettet)

hvordan kommer du frem til resultatet 

kan du ikke fortælle mig hvordan du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2019 af ringstedLC

#2: Tror det er AQB. Tegningen er stærkt misvisende.

\begin{align*} Q &=(0,11) \\ C&=\left(0,11-R\right)=(0,-989) \\ (x-a)^2+(y-b)^2&=r^2 \\ (x-0)^2+(y-(-989))^2&=1000^2 \\ x^2+(y+989)^2&=1000^2 \\ (y+989)^2&=1000^2-x^2 \\ y&=\sqrt{1000^2-x^2}-989 \\ A_x &= -4\cdot 12.5=-50 \\ B_x &= 4\cdot 12.5=50 \\ c(x)&=\sqrt{1000^2-x^2}-989\;,\;-50\leq x\leq 50 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2019 af ringstedLC

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2019 af mathon

...jeg så ikke, at der var tale om en cirkelbue.


Skriv et svar til: matematik funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.