Matematik

Opgave uden hjælemidler

28. januar 2019 af xanax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er tre opgaver som jeg ikke er helt klar over hvordan jeg skal gå til.

Første opgave er vedhæftet.

Anden opgave lyder:

Der er opslyst at grafen for funktionen har forskriften f(x)=9-xog grafen for funktionen med g forskriften g(x)=x+3 en punktmængde og et areal. Her skal jeg kitsér punktmægnden og bestem punktmængdens areal, dog kan jeg ikke helt finde frem til hvilken metode der skal bruges og hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2019 af janhaa

a)

A_1 = -62/15\\ \\ A_2=(1312-62*2)/15= 396/5


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2019 af ringstedLC

Den anden opgave er ikke til at tyde. Tag et billede og vedhæft.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2019 af AMelev

Da f er negativ i ]-3,-2[ er A(M_1)=-\int_{-3}^{-2}f(x)dx\Leftrightarrow \int_{-3}^{-2}f(x)dx=-\frac{62}{15}


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2019 af AMelev

#0 Opg. 2
Jeg gætter på, at der i opgaven står, at graferne for de to funktioner afgrænser en punktmængde M, og at du skal beregne arealet af denne. I så fald:

Tegn graferne for f og g.
M er punktmængden, der ligger over g-grafen og under f-grafen mellem de to grafers skæringspunkter.
Løs ligningen f(x) = g(x) for at finde x-grænserne x1 og x2 for M.
Beregn arealet af M = \int_{x1}^{x2}(f(x)-g(x))dx


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2019 af ringstedLC

#4: Det skal først påvises, at begge funktioner er positive i intervallet x1 - x2.

Men da de to funktioner afgrænser to punktmængder må vi vel se opgaven, før der gættes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2019 af SuneChr

# 0
En opgaveformulering skal være præcis og utvetydig, så opgavehjælperne ikke skal gætte.
Opgaven skal sandsynligvis, som allerede nævnt, forstås som arealberegning af punktmængden
\textit{M} = { (x , y) |  f (x1) = g (x1)  ∧  f (x2) = g (x2)  ∧ x1 ≤ x ≤ x2  ∧  g (x) ≤ y ≤ f (x) }  
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. januar 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2019 af AMelev

#5 Hvorfor vil du gerne have, at begge funktioner skal være positive?
De to funktioner afgrænser vel kun én punktmængde? 

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2019 af ringstedLC

#8: Det ses ret ofte, at en- eller begge akser indgår i begrænsningen af en punktmængde. Og hvis nu det så var x-aksen...

I #5 skulle have stået: f(x) - g(x) > 0 i intervallet.


Skriv et svar til: Opgave uden hjælemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.