Matematik

Ydre og indre funktioner

02. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Hvordan opdeler jeg disse to i en indre og ydre funktion:

a)

f (x) = 1/42x2

b)

f (x) = (42x2)-1

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2019 af mathon

a)
           \small \small f(x)=p(q(x))

               \small y=q(x)=x^2

               \small p(y)=\tfrac{1}{42}\cdot y


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2019 af mathon

2)
           \small \small f(x)=p(q(x))

               \small \small y=q(x)=42x^2

               \small p(y)= y^{-1}


Svar #3
02. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

 q (x) er den indre funktion, hvorfor skriver du den som din ydre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2019 af mathon

Du bytter om på ydre og indre funktioner.


Svar #5
02. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Ok. Hvorfor er det du skriver y? Eks. 'y -1'


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2019 af mathon

Det er sædvane at skrive 
                                             \small f(x)=y
Den inverse funktion
                                             \small f^{-1}(y)=x


Svar #7
02. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Og er det den samme grund til at du har indsat y i opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2019 af Eksperimentalfysikeren

OBS! Har du parenteser i orden? f(x) = 1/42x2 kan være en fejlskrivning af 1/(42x2).

Opgave virker som om det er dette, der er meningen, men det passer dårligt sammen med f(x)=(42x2)-1, da det er den samme funksion skrevet på en anden måde. Se lige efter, om du har skrevet rigtigt.


Svar #9
06. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Jeg har skrevet det rigtigt. Det er ikke en fejl.

1) f (x) = 1/42x2

2) f (x) = (42x2)-1


Skriv et svar til: Ydre og indre funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.