Fysik

afstanden mellem jorden og solen

04. februar 2019 af mi28 - Niveau: B-niveau

hjælp med opgave 5..tak

Vedhæftet fil: zzz.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Afstanden må vel være 2*Jordens radius.

b)

Lidt geometri giver at

tan(α/2) = r / d  <=>

d = r / tan(α/2)

Hvor r er Jordens radius og d er afstanden mellem Jorden og Venus.

d = 6371km / tan(0,0186o/2) =3,925 *107 km

c)

Der gælder at T2/a3 er det samme for alle planeter. For Jorden er T = 1 år og a = 1 AU, så T2/a3 giver 1 for Jorden, og det skal derfor give 1 for alle andre planeter også.

TVenus2/aVenus3 = 1  <=>

aVenus = TVenus2/3

Har du omløsbstiden for Venus? Jeg finder den til at være 225 dage, dvs. 225/365 år.

aVenus = (225/365)2/3 ) = 0,724 AU

Afstanden mellem Jorden og Venus er så

1 AU - 0,724 AU = 0,276 AU

d)

Vi har fundet at

0,276 AU = 3,925 *107 km

Så vi har at

1 AU = 3,925*107 km / 0,276 = 1,42*108 km


Skriv et svar til: afstanden mellem jorden og solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.