Kemi

Alkoholers kemiske egenskaber

09. februar kl. 08:35 af Emilie50 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal redegøre for udvaglte kemiske egenskaber for alkoholer, hvilke kunne det være i forbindelse med at det skal kunne gå hånd i hånd eller bruges til gæringsforsøg og destilation?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar kl. 09:18 af mathon

Opløselighed/blandbarhed

Oxidation af
                         \begin{array}{lll} \textup{prim\ae re}&\textup{alkoholer}\\ \textup{sekund\ae re}&\textup{alkoholer}\\ \textup{terti\ae re}&\textup{alkoholer} \end{array}

Kogepunkter

                         \begin{array}{lll} \textup{hydrofile}&\textup{molekyldel}\\ \textup{hydrofobe}&\textup{molekyldel} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar kl. 09:21 af mathon

gæring:
                   C_6H_{12}O_6\;\; \overset{\textup{g\ae r}}{\longrightarrow} \; 2\, C_2H_5OH\; +\; 2\, CO_2


Svar #3
09. februar kl. 09:26 af Emilie50

Men gæring er det en kemisk egenskab? Hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar kl. 09:31 af mathon

Nej - det er en proces.


Svar #5
09. februar kl. 09:58 af Emilie50

Men jeg spørger efter kemiske egenskaber, hvad kunne det være i denne forbindelse, der kunne være relevant?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar kl. 11:04 af mathon

Efter gæringen er ethanolen blandet med frugtrester og vand og opløsningen skal filtreres og
destilleres til den ønskede/opnåelige procent.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar kl. 11:15 af mathon

...dvs at det er vigtigt, at ethanolen er blandbar med vand i alle forhold.


Skriv et svar til: Alkoholers kemiske egenskaber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.