Matematik

Reducer følgende udtryk

09. februar 2019 af careell - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en aflevering som jeg skal aflevere inden dagen er omme, men jeg er simpelthen stået af ved en af opgaverne. Så jeg vil høre om nogle kunne hjælpe mig.

2*2^(-1/2)*sqrt(2^3)/2^(1/3) (eller vedhæftet i fil) 

Jeg har så en bog med en løsning til dette, hvor at de har reduceret udtrykket til ^3sqrt(2^5).

Så jeg vil bare høre om nogle kunne fortælle mig processen bag dette, og hvordan du vil løse det. Tak på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

2 * 2 * √(23) / 3√2 = 

2 * 21 * 23/2 / 21/3 =

2-½ + 1 + 3/2 - 1/3 =

25/3 =

3√(25)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2019 af SuneChr

Skærmbillede 2019-02-09 kl. 22.31.51.png   \frac{2^{-\frac{1}{2}}\cdot 2^{1}\cdot 2^{\frac{3}{2}}}{2^{\frac{1}{3}}}

Da roden, 2, er den samme, lægges alle eksponenterne i tælleren sammen. Derfra trækkes eksponenten i nævneren.


Svar #3
10. februar 2019 af careell

Mange tak for hjælpen begge to!


Skriv et svar til: Reducer følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.