Kemi

Til fremstilling af 500 ml af en vandig opløsning med en koncentration på 500 mM NaOH, skal der anvendes .....

10. februar 2019 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: C-niveau

Til fremstilling af 500 ml af en vandig opløsning med en koncentration på 500 mM NaOH, skal der anvendes .....

Hvordan ....? Jeg kan se, at vi har V og c, og V*c = n. Men jeg skal finde ud af hvor mange ml af en bestemt koncentrations-opløsning, der er tale om ..

Se evt. billede:


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

500 ml af en 500 mM NaOH-opløsning indeholder

n = c*V

n(NaOH) = 0,500 M * 0,500 L = 0,250 mol

Så vi skal finde den mængde/koncentration som indeholder denne stofmængde.

A: 0,025 L * 1 M = 0,025 mol

B: 0,125 L * 1 M = 0,125 mol

C: 0,250 L * 1 M = 0,250 mol

D: 0,500 L * 1 M = 0,500 mol

E: 1,000 L * 1 M = 1 mol

Det er altså svarmulighed C. (Man hælder så bare vand i indtil volumenet kommer op på 500 ml.)


Skriv et svar til: Til fremstilling af 500 ml af en vandig opløsning med en koncentration på 500 mM NaOH, skal der anvendes .....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.