Matematik

i en model kan sammenhængen mellem en glødepæres mængde og effekt beskrives ved

11. februar 2019 af fodboldspileren - Niveau: C-niveau

jeg ved ikke hvordan man beregner de her to opgaver, de er vedhæftet ved billede :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2019 af OliverHviid

a) Udregn f(60)

b) Anvend formlen Fy=Fxa


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2019 af mathon

            a)
                                  \small f(60)=4.37\cdot 60^{1.27}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2019 af mathon

            b)
                                  \small 1+r_{lysm}=1.25^{1.27}


Svar #5
12. februar 2019 af fodboldspileren

hvorfra kan man se at den ændres med 50%?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2019 af OliverHviid

#5 Det står jo direkte beskrevet i opgaven.


Svar #7
12. februar 2019 af fodboldspileren

men hvordan beregner man det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. februar 2019 af OliverHviid

Anvend formlen Fy=Fx, hvor Fy=Fremskrivningsfaktoren for y, Fx=fremskrivningsfaktoren for x (altså 1,5 i dette tilfælde) og a=1,27


Svar #9
12. februar 2019 af fodboldspileren

så skal man ikke bruge 4,37 til noget?

formel :         (1+ry) = (1+rx)^a 

solve(1+0.50=(1+rx)^(1.27)) sådan her ville jeg regne den?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. februar 2019 af mathon

                                  \small 1+r_{lysm}=1.50^{1.27}=1.674

                                  \small r_{lysm}=\frac{p_{lysm}}{100}=0.674

                                  \small p_{lysm}=67.4\%

Når effekten øges med 50%, øges lysmængden med 67.4%.


Skriv et svar til: i en model kan sammenhængen mellem en glødepæres mængde og effekt beskrives ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.