Fysik

Energi

18. februar 2019 af Frkhviid01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er vældig forvirret over en opgave i fysik og søger derfor lidt hjælp til at få den lavet.

Hvor meget energi kræver det, at opvarme 150g is, der tages fra en -19°c kold fryser, og som opvarmes til 150g vanddamp ved 100°c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2019 af mathon

          \small \begin{array}{ccccccccc} \textup{Energiforbrug}&=&\textup{opvarmning af is }&+&\textup{smeltning af is}&+&\textup{opvarmning af smeltevand}&+&\textup{fordampning af vand}\\\\ E&=&m\cdot c_{is}\cdot \Delta T_{is}&+&m\cdot L_{smel\! t}&+&m\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}&+&m\cdot L_{ford}\\\\ E&=&(0.150\; kg)\cdot \left (2\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( 19\; K \right )&+&(0.150\; kg)\cdot \left ( 334\; \tfrac{kJ}{kg} \right )&+&(0.150\; kg)\cdot\left ( 4.186\tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot (100\; K)&+&(0.150\; kg)\cdot \left ( 2260\; \tfrac{kJ}{kg} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.