Kemi

Hvor mange mol O2 der forbruges?

20. februar 2019 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Angiv hvor mange mol O2 der forburges, når 3,2 mol C4H10 reagerer I den viste reaktionsligning:

2 C4H10 + 13 O2 → 8 CO2 + 10 H2O

Jeg har fundet både masse og molarmasse af C4H10, men jeg kan ikke komme videre andet end at jeg kan jo godt finde molarmassen for alle de andre komponenter, men kan ikke helt se, hvor det ville føre mig hen ift. at finde stofmængden af O2 ...


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2019 af mathon

             \small n(O_2)=\frac{13}{2}\cdot n(C_4H_{10})=6.5\cdot (3.2\; mol)=20.8\; mol\; O_2


Skriv et svar til: Hvor mange mol O2 der forbruges?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.