Matematik

Globalt maksimum og minimum

23. februar 2019 af SJ199 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har virkelig brug for hjælp med opgave 1b. Jeg konkluderet ved at finde de stationære punkter at der ikke ligger nogen i M så jeg skal undersøge rande, men det kan jeg ikke finde ud af hvordan man gør. Please hjælp

Vedhæftet fil: hjemopg5_F19.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2019 af peter lind

Randene er x=0, y≥0 og y=0, x≥0

Du skal simpelthen sætte henholdsvis x=0 og y=0 og finde ekstemaer som funktion af en enkelt variabel


Svar #2
23. februar 2019 af SJ199

Jeg er ikke helt med skal jeg sige f(0,0)?

Svar #3
23. februar 2019 af SJ199

Eller f(0,y) og f(x,0) hvilket giver lidt mere mening men hvad skal jeg så gøre med de to ligninger

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2019 af peter lind

Du skal finde f'(0, y) og løse lgningen f'(0,y) = 0. Tilsvarende for f(x,0)


Svar #5
23. februar 2019 af SJ199

Nu har jeg gjort sådan her, ser det rigtig ud? og hvis ja hvad betyder det punkt jeg får så?

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2019 af peter lind

Det ser rigtigt ud. Nu skal du bare undersøge om f(0,y) og f(x,0) har minimum eller maksimum på normal vis for endimensionale funktioner, Derefter skal du undersøge om den er voksende eller aftagende  når du får ind i det relevante område. Du skal bare se på fortegnet af de partielle aflede for at afgøre det. Desuden skal du se på (0,0) det kan jo også være et ekstremumspunkt


Svar #7
23. februar 2019 af SJ199

Hvad vil det sige at undersøge om de har min eller maks? Hvordan gør jeg det

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2019 af peter lind

Ganske som for almindelige funktioner. Du undersøger om de variere + 0 - eller - 0+


Svar #9
23. februar 2019 af SJ199

Jeg ved godt det virker dumt men jeg forstår ikke hvad du mener, hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar 2019 af peter lind

ser på hvad f' er på hver side af 0 punktet


Svar #11
23. februar 2019 af SJ199

Så jeg indsætter negative tal og positive tal?

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. februar 2019 af peter lind

nej x≥0, y≥0 du skal indsætte tal på begge sider af x0 hvor f(x0,0) =0


Svar #13
23. februar 2019 af SJ199

Og hvad er min x0 værdi?

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. februar 2019 af peter lind

Har desværre glemt f'(x0, 0) Den værdi du har fundet i #5


Svar #15
23. februar 2019 af SJ199

Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. februar 2019 af peter lind

Du har fundet x0 = 2kvratrod(3)/7


Svar #17
23. februar 2019 af SJ199

Hvor ser du det henne?

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. februar 2019 af peter lind

I den fil du har vedlagt i #5


Svar #19
23. februar 2019 af SJ199

okay så det skal jeg sætte ind som x0

Brugbart svar (0)

Svar #20
23. februar 2019 af peter lind

Nej du skal sætte tal ind der er henholdvis lidt mindre og lidt større. Vælg heke tal det er nemmere at regne med


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.