Fysik

beregn energi af foton

25. februar 2019 af ChristianLead (Slettet) - Niveau: B-niveau

en elektron i brintatomet overgår fra energitilstand 5 til energi tilstand 2

a)beregn energien af den foton der derved udsendes 
b) beregn lysets bølgelængde 

PLS HELP


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2019 af mathon

a)
         \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E_{foton}=h\cdot c\cdot R\cdot \left ( \frac{1}{{n_1}^2}-\frac{1}{{n_2}^2} \right )=\left ( 13.61\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{2^2}-\frac{1}{5^2} \right )=\left ( 13.61\; eV \right )\cdot0.21=2.86\; eV

b)

         \small \lambda =\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{E_{foton}}=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{2.86\; eV}=433.51\; nm


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2019 af janhaa

a)

\Delta E=2,18*10^{-18}(\frac{1}{2^2}-\frac{1}{5^2})\,J=4,58*10^{-19}\,J

b)

\Delta E=hf\\ c=\lambda f

\lambda =4,34*10^{-7}\,m


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2019 af mathon

#1 og #2 stemmer overens. Der er kun enhedsvalget til forskel.


Skriv et svar til: beregn energi af foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.