Fysik

Hvor stort er et atom

25. februar 2019 af Sodiom - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg stillede dette spørgsmål i anden tråd, men der kom ikke så meget respons. Så jeg prøver igen :)

Vedhæftet kan I se opgaven som jeg er blevet stillet:

For at løse opgaven har jeg startet med at finde vægten på carbon-12 = 1,992*10-23 g.

Jeg ganger så 1,992*10-23 g * 2,3 g/cm3 = 4,5816*10-23cm3, hvilket er V.

Så isolerer jeg r i formlen for V:

r=√(V/(4/3*pi)) og indsætter mine tal:

r=√(4,5816*10-23cm3/(4/3*pi))=3,307*10-12 m

Kan det passe, at dette er radius på et C-12-atom?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

ρ = m/V  <=>

V = m/ρ

V = 1,992*10-23 g / 2,3 g/cm3 = 8,66087*10-24 cm3

r = 3√( 3V/(4π) )

r = 3√( 3*8,66087*10-24 cm3 / (4π) ) = 1,3*10-8 cm = 1,3*10-10 m


Svar #2
25. februar 2019 af Sodiom

#1
? = m/V 

V = m/?

V = 1,992*10-23 g / 2,3 g/cm3 = 8,66087*10-24 cm3

r = 3v( 3V/(4p) )

r = 3v( 3*8,66087*10-24 cm3 / (4p) ) = 1,3*10-8 cm = 1,3*10-10m

Ej, tusind tak for at forklare hvor mine fejl ligger :)

Skriv et svar til: Hvor stort er et atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.