Matematik

Opskrive en funktion

25. februar 2019 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er det korrekt at funktionen vil hedde: y = 25x + 2,5 i a)? 

og er der en som kan hjælpe med b)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2019 af StoreNord

Næppe. Den skulle jo være eksponentiel.

Den skal gå gennem punkterne (0,25) og (2.5,12.5).


Svar #2
25. februar 2019 af MariaJK (Slettet)

hvor kommer 12,5 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2019 af SuneChr

21/2 døgn efter indtagelsen af 25 mg vil halvdelen, 121/2 mg være tilstede i kroppen.
I forskriften
f (x) = bax
indsætter vi de to punkter, som står i # 1, og forskriften gøres færdig ved ligningernes løsning.
Til sidst løses
f (x) = 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2019 af PeterValberg

Modellen for en eksponentiel sammenhæng er:   

y = f(x) = b\cdot a^x

Bestem fremskrivningsfaktoren a udfra den givne oplysning om halveringskonstanten T1/2 = 2,5

T_{1/2}=\frac{\log(0,5)}{\log(a)}\quad\Rightarrow\quad a=0,5^{\frac{1}{T_{1/2}}}

Begyndelsesværdien b er i teksten opgivet til 25 mg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Opskrive en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.