Matematik

Beregn højden

26. februar 2019 af aya111 - Niveau: C-niveau

Hej nogle der kan hjælpe

Beregn højden h når rumfanget er 244 m3, bredden er 6 m og længden er 5m.

Hvordan ser formlen ud når bredden fastlåses til at være 6 m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2019 af janhaa

6*5*h = 244

h = 8,13 (m)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2019 af OliverHviid

Hvis der er tale om et rektangel så husk, at rumfanget findes som V=l*b*h. I dette tilfælde kendes V, l og b, men vi mangler h (højden) Du har altså ligningen 244=5*6*h, hvor du så skal løse den mht. h.


Svar #3
26. februar 2019 af aya111

hvorda finder jeg højden


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2019 af janhaa

#3

hvorda finder jeg højden

6*5*h = 244

h = 8,13 (m)


Svar #5
26. februar 2019 af aya111

Ja men hvordan fandt du den til 8,13 m?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2019 af mathon

        \small h=\frac{244\; m^3}{(6\; m)\cdot (5\; m)}=\frac{244}{30}\; m^{3-2}=8.13\; m


Skriv et svar til: Beregn højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.