Matematik

Isolering af radius for cirkelafsnit

01. marts 2019 af Magnusdahll - Niveau: B-niveau

Så jeg sidder med en opgave hvor jeg skal finde ud af hvad radius af et cirkelafsnit er. Jeg ved at jeg skal bruge formlen for at finde arealet af cirkelafsnittet A=\frac{1}{2} * r^{2}* (\frac{3,14*v}{180} -sin(v)) og derved skal jeg isolere r.

Der er blivet givet værdierne for v og A.

v = 98 & A = 109,8


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2019 af PeterValberg

r=\sqrt{\frac{2\cdot A}{\frac{3,14\cdot v}{180}-\sin(v)}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. marts 2019 af Magnusdahll

#1

r=\sqrt{\frac{2\cdot A}{\frac{3,14\cdot v}{180}-\sin(v)}}

Hvordan fandt du frem til dette? Hvad var processen bag det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2019 af PeterValberg

A=\frac12\cdot r^2\cdot\left(\frac{3,14\cdot v}{180} -\sin(v)\right )

Først multiplicerer du begge sider med 2
Dernæst dividerer du med parentesen
Til sidst benytter du kvadratrod

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Isolering af radius for cirkelafsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.