Matematik

opgave uden hjælpemidler

02. marts 2019 af signecr - Niveau: B-niveau

hej, 

er der en venlig sjæl der akan hjælpe mig med at løse opgave a og b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2019 af mathon

a)
        \textup{sk\ae ring med y-aksen x=0:}
        \textup{i:}   
                 \left ( 0,-\tfrac{5}{2} \right )  

        \textup{sk\ae ring med x-aksen y=0:} 

                 0=-\tfrac{1}{2}x^2+3x-\tfrac{5}{2}

                 x^2-6x+5=0

                 x=\left\{\begin{matrix} 1\\5 \end{matrix}\right.

        \textup{i:}
                 \left ( 1,0 \right )\quad\textup{og}\quad (5,0)


Svar #3
02. marts 2019 af signecr

#2

a)
        \textup{sk\ae ring med y-aksen x=0:}
        \textup{i:}   
                 \left ( 0,-\tfrac{5}{2} \right )  

        \textup{sk\ae ring med x-aksen y=0:} 

                 0=-\tfrac{1}{2}x^2+3x-\tfrac{5}{2}

                 x^2-6x+5=0

                 x=\left\{\begin{matrix} 1\\5 \end{matrix}\right.

        \textup{i:}
                 \left ( 1,0 \right )\quad\textup{og}\quad (5,0)

jeg forstår ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2019 af AMelev

b) a = 1/2, b = 3 og c = -5/2
Find toppunktsformlen i din bog og indsæt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2019 af mathon

b)
        T=\left ( x_T,y_T \right )

               x_T=\frac{-3}{2\cdot (-\tfrac{1}{2})}=3

               y_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-3}{2\cdot (-\tfrac{1}{2})}=3

               y_T=c-a\cdot {x_T}^2=-\tfrac{5}{2}-\left ( -\tfrac{1}{2} \right )\cdot 3^2=2

        T=\left ( 3,2 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2019 af mathon

korrektion for notationsroderi:

b)
        T=\left ( x_T,y_T \right )

               x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-3}{2\cdot (-\tfrac{1}{2})}=3

               y_T=c-a\cdot {x_T}^2=-\tfrac{5}{2}-\left ( -\tfrac{1}{2} \right )\cdot 3^2=2

        T=\left ( 3,2 \right )


Skriv et svar til: opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.