Kemi

Trykket fra lighter gas

04. marts 2019 af oligus123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg skal udregne lightergas tryk i en større opgave i kemi, men jeg har ikke den fjerneste ide om hvordan.

- Lighteren vejede 15,57g før vi gik i gang
- Vi fyldte en balje med vand
- Vi tog et 250 ml reagensglas og puttede ned i baljen med vand, så den stod med bunden op ad, og var helt fuld af vand uden lufthuller.
- Vi tog en lighter ned under glasset, og lod gassen fise ud, og op i glasset
- Vi fyldte gas i glasset indtil der var fyldt 125 ml gas op.
- Efter forsøget vejede lighteren 15,20 g.
- Barometertilstanden i lokalet var på 1 bar.
- Vandet var 22 grader celsius

Mine målinger er således:

Masse af lighter før (g): 15,57g

- Masse af ligter efter (g): 15,20 g

- Gassens volumen (ml): 125ml

- Vandets temperatur (celsius): 22 grader celsius

- Barometertilstanden i lokalet: 1 atm

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2019 af mathon

Gassens tryk
                                                    \small p=\varrho \cdot \frac { R\cdot T}{M}

Hvis lightergassen er butan
haves:

                                                  \small \small p=\left ( \tfrac{0.37}{125} \; \tfrac{kg}{L} \right ) \cdot \frac { \left ( 0.0821\; \tfrac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+22)\, K \right )}{58.124\cdot 10^{-3}\; \tfrac{kg}{mol}}
          


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2019 af mathon

                                                \small \small \frac{0.37}{125}\; \frac{g}{mL}=\frac{0.37}{125}\; \frac{kg}{L}


Svar #3
04. marts 2019 af oligus123 (Slettet)

Tusind tak

Skriv et svar til: Trykket fra lighter gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.