Matematik

bestem cirklens radius

07. marts 2019 af fridalun - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg har brug for hjælp til alle opgaverne 

opgave l) --> Det er sådan, at jeg først tænkte opgaven kunne løses ved at tegne den ind i geogebra og ved at kende Punktet A og cirklen centrum (cirkel 3's ligning), at det så ville være lig med radius. Det viser sig så, at det ikke fungerer sådan. 

Filen er vedhæftet i Word. Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: hjælp studieportalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af AMelev

Opdatér lige din profil med den rigtige uddannelse, så vi bedre kan vurdere, hvilke redskaber, du har til rådighed. 

Opgaven: 

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #2
07. marts 2019 af fridalun

...


Svar #3
07. marts 2019 af fridalun

...


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2019 af AMelev

l) (x,y) = (1.99,2.81) ligger på Cirkel 3, så (1.99 - 2.75)2 + (2.81 - 2.9)2 = r2, så r=\sqrt{ (1.99 - 2.75)^2 + (2.81 - 2.9)^2 }=0.76531

m) Det ser ud, som om akserne tangerer Cirkel 2 i hhv. (1,0) og (0,1), så Cirkel 2 har centrum i (1,1) og radius 1, men det fremgår ikke klart af oplysningerne.

n) Cirkel 1 har i så fald radius 1 og (igen iflg. skitsen) centrum i (1,y0). Desuden vides, at A(1.99,2.81) ligger på cirklen, så (1.99 - 1)2 + (2.81 - y0)2 = 12. Ligningen løses mht. y0. Iflg. tegningen skal y0 < 2.81.
B er skæringspunkt mellem Cirklerne 1 og 2. Løs ligningerne (x - 1)2 + (y - 1)2 = 1 og (x - 1)2 + (y -  y0)2 =1 mht x og y0. Iflg tegningen skal x < 1.
NB! Jeg får (0.4489, 1.8345), så der kan være afrundingsfejl i det opgivne koordinatsæt.

o) C1(1,y0) Har du vektorer at gøre godt med, så kan du bestemme v som vinklen mellem \overrightarrow{C_1A} og \overrightarrow{C_1B}, ellers må du bruge cos-relationen.
Buestykket er 2\pi\cdot \frac{360-v}{360}, da radius er 1.


Svar #5
10. marts 2019 af fridalun

jeg har stadig brug for hjælp til opgave n, da jeg ikke rigtig forstår din forklarelse særlig godt. Jeg har ikke lært noget om vektorer...


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2019 af AMelev

Der er ikke brugt vektorer i n).
Læg det op, du er kommet frem til ved at følge anvisningerne i #4 og løse ligningerne.

o) Når du ikke har vektorer, skal du bestemme |AB|. Kald centrum for cirkel 1 C. Så kender du længderne af siderne i trekant ABO og kan så bestemme vinkel O vha. cosrelationen. 


Skriv et svar til: bestem cirklens radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.