Matematik

Bestem x, så æskens rumfang bliver størst mulig

08. marts 2019 af jlj95 - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet en opgave. Jeg kan ikke forstå hvad der er jeg skal ved c).

Er der en der vil hjælpe mig i gang?

Vedhæftet fil: Udklipdiif.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2019 af oppenede

https://www.wolframalpha.com/input/?i=plot x(12-x)(6-x) for 1<x<5

Maximum er ved x ≈ 2.5

Mere præcist er x ≈ 2.535898384862245412945107316988255266114389492379238743888386041096134
som du kan bestemme ved at isolere x i ligningen f '(x) = 0, som betyder at hældningen er 0.


Svar #2
08. marts 2019 af jlj95

Så det var egentligt fordi jeg skulle have isoleret x i ligningen f'(x)=0, fordi det er toppen af grafen = maximum? Grafen har du bare lavet for min forståelse, ikke? Eller skal jeg altid lave en graf?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2019 af AMelev

Du har flere muligheder for at bestemme max.

1) Da definitionsmængden er begrænset til 1 < x < 5, kan du benytte grafværktøjet til at aflæse max, når bare du sørger for at hele området er med i grafvinduet

2) Bestem V'(x) og løs ligningen V'(x) = 0. Så kan du henvise til grafen og påpege, at det fundne nulpunkt for
V' er max-punkt for V

3) Bestem V'(x) og løs ligningen V'(x) = 0. Bestem fortegn for V' og derudfra monotoni for V


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2019 af AMelev

#2 Det er altid en god idé at lave en graf, om ikke andet så som tjek.


Svar #5
08. marts 2019 af jlj95

Tak :)


Skriv et svar til: Bestem x, så æskens rumfang bliver størst mulig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.