Matematik

Længde af højden af et udsnit i en cirkel

08. marts 2019 af SofieAmalieJensen - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har fået en opgave hvor jeg bestemme højden af x(vedhæftet). Jeg er ikke helt sikker på hvordan dette skal gøres. Håber der er nogen der kan hjælpe.

Tak på forhånd:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2019 af oppenede

Forlæng den røde streg ind til centrum. Kald forlængelsens længde L.

Den røde længde er
   x = 25 - L

Forlængelsens længde L er katete i en retvinklet trekant hvor du kender de andre sidelængder (25 og 12). Dvs. L kan bestemmes med pythagoras.


Svar #2
08. marts 2019 af SofieAmalieJensen

#1

Forlæng den røde streg ind til centrum. Kald forlængelsens længde L.

Den røde længde er
   x = 25 - L

Forlængelsens længde L er katete i en retvinklet trekant hvor du kender de andre sidelængder (25 og 12). Dvs. L kan bestemmes med pythagoras.

Hmm jeg forstår godt hvad du mener, men hvor får du 25 fra i x=25-L?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2019 af oppenede

#2
Hmm jeg forstår godt hvad du mener, men hvor får du 25 fra i x=25-L?

Den røde streg og forlængelsen er tilsammen radius, som er 25.
   L + x = 25    =>   x = 25 - L


Svar #4
08. marts 2019 af SofieAmalieJensen

#2
#1

Forlæng den røde streg ind til centrum. Kald forlængelsens længde L.

Den røde længde er
   x = 25 - L

Forlængelsens længde L er katete i en retvinklet trekant hvor du kender de andre sidelængder (25 og 12). Dvs. L kan bestemmes med pythagoras.

Hmm jeg forstår godt hvad du mener, men hvor får du 25 fra i x=25-L?

Aaah nu forstår jeg, tusind tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Længde af højden af et udsnit i en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.