Matematik

Bestem a sådan at andengradsligningen ax^2-3x+1=0 har netop én løsning.

10. marts 2019 af 181819 - Niveau: B-niveau

Bestem a sådan at andengradsligningen  ax^2 -3x + 1 = 0 har netop en løsning.

Indsæt værdien af a, og bestem løsningen.

Formlen er: d: b^2 - 4 * a * c

Håber i kan hjælpe med denne opg :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2019 af mathon

netop én løsning
kræver:

                    \small d=(-3)^2-4\cdot a\cdot 1=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2019 af janhaa

a=9/4\\ gives\\ \\ x=2/3


Svar #3
10. marts 2019 af 181819

taaaaak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem a sådan at andengradsligningen ax^2-3x+1=0 har netop én løsning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.