Matematik

Matematik

12. marts 2019 af fodboldspileren - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave, som jeg ikke rigtigt kan finde ud af 

opgaven er vedhæftet

opgave 7 og 4 har jeg lavet 

Vedhæftet fil: #6.pdf

Svar #1
12. marts 2019 af fodboldspileren

#0

Hej jeg har en opgave, som jeg ikke rigtigt kan finde ud af 

opgaven er vedhæftet

opgave 7 og 4 har jeg lavet 

opgave 7 har jeg ikke helt styr på heller


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2019 af mathon

7

Et andengradspolynomium har rødderne -2 og 6. Desuden gælder, at parablens toppunkt ligger i punktet (2,4).
Bestem andengradspolynomiets forskrift.


Svar #3
12. marts 2019 af fodboldspileren

tak jeg har styr på den 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2019 af mathon

#7

           \small f(x)=y=a\cdot \left (x+2 \right )\cdot \left (x-6 \right )

                         \small 4=a\cdot \left (2+2 \right )\cdot \left (2-6 \right )

                         \small 4=a\cdot 4\cdot (-4)

                         \small 1=a\cdot (-4)

                         \small a=-\tfrac{1}{4}
dvs
                         \small f(x)=-\tfrac{1}{4}\cdot \left (x+2 \right )\cdot \left ( x-6 \right )
 

                         \small f(x)=-\tfrac{1}{4}\cdot \left (x^2-4x-12 \right )

                         \small f(x)=-\tfrac{1}{4}x^2+x+3


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2019 af Studentos

Opgave 1: Se her

Opgave 2 og 3: Beregn d<0,    d=0    og   d>0 . 

Opgave 5: Brug toppunktsformlen for x og dsv. x=\frac{-b}{2a} , hvor du kender x og a og isolér så b

Opgave 6: Sæt de to funktionsudtryk lig hinanden, hvilket giver en andengradsligning, som du løser. 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.