Kemi

PH beregninger

17. marts 2019 af lotte1010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har brugt en 19,2 mL af en opløsning af phosphorsyre med formel koncentration 0,0250 ((mol)/(L)). Denne portion blev titreret med en NaOH opløsning, der har koncentration 0,10 ((mol)/(L)) 

Jeg har beregnet pH før tilsætningen af NaOH til 1,979.

Jeg skal beregne pH efter tilsætning af 1,5 mL NaOH. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2019 af mathon

\small pH \textup{ f\o r titrering:}
                                   \small pH=-\log\left ( c/M \right )=-\log(0.0250)=1.60

\small pH \textup{ efter titrering med 1.5 mL NaOH:}

                                   \small pH=2.148+\log\left ( \frac{0.00015}{0.00048-0.00015} \right )=1.81


Skriv et svar til: PH beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.