Matematik

Beregning af bestemt integrale

18. marts 2019 af meitner - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder igen fast i en opgave vedr. bestemt integrale – jeg er ikke sikker på hvordan den skal udregnes, men jeg tænkte at det måske kunne være noget med indskudsreglen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2019 af mathon

                \small \int_{-2}^{6}f(x)\mathrm{d}x+\int_{6}^{10}f(x)\mathrm{d}x=\int_{-2}^{10}f(x)\mathrm{d}x

                \small \int_{6}^{10}f(x)\mathrm{d}x=\int_{-2}^{10}f(x)\mathrm{d}x-\int_{-2}^{6}f(x)\mathrm{d}x=1-(-10)=11


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2019 af oppenede

Arealet under grafen fra x=-2 til x=6 er -10
Arealet under grafen fra x=-2 til x=10 er 1

Den sidste er "arealet under grafen fra x=6 til x=10" større end den første. Forøgelsen er 11.

Bemærk: Den del af arealet der ligger under x-aksen tælles negativt.


Svar #4
18. marts 2019 af meitner

Ahhh, jeg forstår det nu! Tusind tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Beregning af bestemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.