Matematik

finde f´(2) ud fra en funktion

20. marts 2019 af rikkejessen - Niveau: B-niveau

jeg tror jeg har lavet en brøler - er dette forkert ???

har funktionen 3x2+2ln(x)     starter med differentiere: f´(x)= 3*2x2-1=6x og det næste led laver jeg forkert

f´(x)= 2/x = 2x-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2019 af Eksperimentalfysikeren

Det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2019 af AMelev

Det dur ikke, at du kalder alle funktioner f(x), men (2ln(x))' = 2·ln'(x) = 2·1/x = 2x-1 og (3x2)' = 6x er rigtigt, så 
f '(x) = 6x + 2/x, og dermed er f '(2) = ....


Svar #3
20. marts 2019 af rikkejessen

tusinde tak 


Skriv et svar til: finde f´(2) ud fra en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.