Fysik

Bestem aktiviteten af produceret radionuklid - hvordan?

22. marts 2019 af AN1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven. 
Jeg har lavet delopgave a, men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal gribe delopgave b an. Al hjælp ville blive yderst værdsat. 
På forhånd tak. :-)

Vedhæftet fil: Fysik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2019 af mathon

a)
            \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! I=\left (n \cdot t^{-1} \right )\cdot e=\left ( 5.6\cdot 10^{11} \; s^{-1}\right )\cdot \left ( 1.602\cdot 10^{-19}\; C \right )=89.712\cdot 10^{-9}\; A=89.712\; nA


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2019 af mathon

b) 

             \small T_{\frac{1}{2}}\left ( ^{201}Pb \right )=9.33\; h

            \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A\left ( ^{201}Pb \right )=k\cdot N=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}\cdot N=\frac{\ln(2)}{3.3588\cdot 10^4\; s}\cdot \left ( 1.63\cdot 10^{11} \right )=3.36\cdot 10^6\; Bq=3.36\; MBq         


Svar #4
22. marts 2019 af AN1234 (Slettet)

Mange tak for svar!


Svar #5
22. marts 2019 af AN1234 (Slettet)

Hvad med de 75 minutter? Skal de ikke bruges et sted?


Svar #6
27. marts 2019 af AN1234 (Slettet)

Til folk der læser med: Ovenstående svar #2 og #3 er ikke korrekte. 


Skriv et svar til: Bestem aktiviteten af produceret radionuklid - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.