Matematik

Funktioner

24. marts 2019 af livamarialassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Har brug for hjælp til denne opgave:

f(x)=(3x+5)^10

Jeg skal så bestemme f'(x).

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2019 af oppenede

Kædereglen siger at differentialkvotienten af g(h(x)) er g'(h(x))·h'(x).

Start med at vælg forskifter for g og h, sådan at der gælder:
   f(x) = (3x+5)^10 = g(h(x))

Dermed bliver
  f '(x) = g'(h(x))·h'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2019 af AMelev

y = h(x) = 3x + 5 og g(y) = y10


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.