Matematik

Matematik med grafer og areal

24. marts 2019 af EvaSarkel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en matematik aflevering, hvor bl.a. denne opgave er givet. Men jeg har dog svært ved at se mig ud af, hvordan jeg skal gøre.

Opgaven er vedhæftet som skærmbillede i fvedhæftet dokument

Hvis nogle kan forklare det, vil det være en kænmpe hjælp.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2019 af oppenede

1) Areal = højde * bredde

Højden er forskellen mellem y-koordinaterne af et punkt i toppen og et punkt i bunden
Bredden er forskellen mellem x-koordinaterne af et punkt til højre og et punkt til venstre

Alle hjørnernes koordinater er givet på figuren.


Svar #2
24. marts 2019 af EvaSarkel (Slettet)

Tak, men forstår ikke helt hvordan det kan udtrykes ved A(x):=−x3+12 · x


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2019 af oppenede

Hvad får du højden og bredden til?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2019 af jnl123

Halvdelen af den vandrette side går fra 0,0 til punktet B. Så den vandrette side må være 2*x lang.

Den lodrette side går fra punktet B til C. Så den lodrette side må være f(x) lang.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2019 af OliverHviid

Prøv så at udregne f(x)*2x, hvor f(x)=-1/2x²+6


Svar #6
25. marts 2019 af EvaSarkel (Slettet)

Beklager, men jeg forstår jeg virkelig ikke.

Når jeg regner f(x)*2x, hvor f(x)=-1/2x²+6, får jeg f(x)*2x = −2*x3

Men hvordan forklarer det:  A(x):=−x3+12 · x?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2019 af OliverHviid

2x*(-\frac{1}{2}x^2+6)=-\frac{2x}{2}x^2+12x=-x*x^2+12x=-x^3+12x


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2019 af AMelev

2x \cdot f(x) = 2x\cdot (\frac{-1}{2}x^2+6)= ...
Har du ikke glemt at gange ind på begge led?

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: Matematik med grafer og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.