Matematik

Vektor i planen

24. marts 2019 af livamarialassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Har brug for hjælp til denne opg. Billede er vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2019 af jnl123

prøv og skriv vektoren a+b op


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2019 af oppenede

Start med eksplicit at skrive koordinaterne for a+b og k*c ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2019 af AMelev

To vektorer er ens, hvis og kun hvis såvel deres 1. koordinater  er ens  som deres 2.koordinater er ens.

Når du har har skrevet \vec a + \vec b=k\cdot \vec c\, \: \textup{som}\: \begin{pmatrix} ... & \\ ... & \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} ...& \\ ...& \end{pmatrix} kan du løse 1.koordinatligningen mht. k og se, om  løsningen også passer i 2.koordinatligningen.

Alternativt kan du udnytte, at såvel \vec a + \vec b som \vec cer egentlige vektorer (ikke nul-veltorer), og så gælder, at \vec a + \vec b=k\cdot \vec c\Leftrightarrow \vec a + \vec b||\vec c\Leftrightarrow det(\vec a + \vec b,\vec c)=0
Du kan så enten undersøge parallelliteten ved tegning eller determinanten ved beregning.


Skriv et svar til: Vektor i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.