Matematik

Differentialligningen - Hvad skal jeg gøre?

31. marts 2019 af saliazou (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

1. Givet differentialligningen y ' (t) = y(t)^3 sin((13 − 3) t). 
Beregn i hånden den løsning til differentialligningen, der opfylder, at y(0) = 2 +5, 
den løsning, der opfylder, at y(0) = 5−14, 
samt den løsning, der opfylder, at y(0) = 0 
 

Givet differentialligningen y'(t) = y(t)−3t) (y(t) + (11−3)t )

(a) Beregn i hånden 2. ordens Taylorpolynomiet med udviklingspunkt −2 for den løsning, der opfylder y(−2) = 13−2 ·2

Vedhæftet fil: OPGAVESÆT 8.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2019 af oppenede

1) Gang med y(t)-3 på begge sider og integrer begge sider (begge sider med kædereglen):

\\y'(t)y(t)^{-3}=\ldots \\{-0.5}y(t)^{-2}=\int\ldots dx+k

Integralet af venstresiden er -0.5y(t)^{-2} da -0.5y(t)^{-2} differentierer til y'(t)y(t)^{-3}.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2019 af peter lind

a) Brug separation af variable

y-3dy = sin((19-s3)t)dt inegrer på begge sider af lighedstegnet

b. Indsæt (-2, y(-2)) på højre side af lighedstegnet. Det giver y'(-2)

Differentier differentialligningen og indsæt -2, y(-2) og y'(-2) på højre side af lighedstegnet og du får y''(2)


Skriv et svar til: Differentialligningen - Hvad skal jeg gøre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.