Matematik

Vektorens længde bevis, er det korrekt?

03. april 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

Har jeg udført beviset korrekt? Eller har jeg gjort en fejl et sted?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2019 af Capion1

Lad    
a = a1i + a2j
Hvis a ikke er parallel med koordinatakserne, er |a| hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne
|a1i| = |a1| og |a2j| = |a2|
Da har vi
|a| = \sqrt{{a_{1}}^{2}+{a_{2}}^{2}}
Man ser let, at længdeformlen også gælder for a parallel med en af akserne. 


Skriv et svar til: Vektorens længde bevis, er det korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.