Matematik

Eksponentielle funktioner

08. april 2019 af katrine0108 - Niveau: B-niveau

Hjælp eller formler til at forstå denne opgave: Mængden af et radioaktivt stof aftager med 17% pr. år. Hvor meget er der tilbage af stoffet efter 20 år?

TAK PÅ FORHÅND! :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2019 af mathon

             \small m(t)=m_0\cdot 0.83^t


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se s. 19 (99). Du kan sætte b til 100%. Vækstraten r er den procentvise stigning.
Du kan ikke svare på, hvor meget stof, der er tilbage - kun hvor mange procent. 


Svar #3
08. april 2019 af katrine0108

AMelev Så vil den se således ud: y=100*0,83^20 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. april 2019 af AMelev

Ja, men du bør skrive 100%, så du får svaret i %.
Du skulle gerne få, at der er 2.4% tilbage efter 20år.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2019 af mathon

Procentberegning:

            \small \small m(t)=m_0\cdot 0.83^{20}

            \small p=\frac{m}{m_0}\cdot 100=0.83^{20}\cdot 100


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.