Matematik

Længde af en plan kurve

11. april 2019 af MichaelSøren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan det passe at denne formel bruges til at finde længden af en plan kurve?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2019 af janhaa

yes, as parametric form


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2019 af janhaa


Svar #3
11. april 2019 af MichaelSøren (Slettet)

Hvad er så forskellen på den indsatte formel og denne her 

Vedhæftet fil:Udklip2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2019 af janhaa

#3

Hvad er så forskellen på den indsatte formel og denne her 

Her:

f(x) = y


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2019 af janhaa

#0

Kan det passe at denne formel bruges til at finde længden af en plan kurve?

her:

x=x(t) og y=y(t)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2019 af Capion1

Udklip.PNG
Formlen for kurvelængden er (næsten) rigtig for en parameterfremstilling, men på venstresiden skal stå L.
Vi har

\frac{\textup{d}L}{\textup{d}t}=\sqrt{x'(t)^{2}+y'(t)^{2}}
Ved at gange med \textup{d}t på begge sider og derefter integrere på begge sider fås formlen for L
Tilsvarende for den anden længdeformel du beskrev i # 3.
 


Skriv et svar til: Længde af en plan kurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.