Fysik

Potentiel energi, over en bakke.

12. april 2019 af Crazi12345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et dumt spørgsmål

Potentiel energi formlen er   E_{pot}= masse * tyngdeacceleration*hoejde , men er der en måde at finde den potentielle energi af en bold der ligger på toppen af en bakke og at slutpunktet både har en ændring i x og i y.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2019 af Capion1

Hvad mener du med x og y og slutpunktet?
Man benytter energibevarelsessætningen,  Epot + Ekin = konstant
Når bolden ligger i ro på toppen, er Ekin = 0  og  Epot = mgh


Svar #2
12. april 2019 af Crazi12345 (Slettet)

#1

Jeg har en bold der skal rulle ned af en bakke. Den kinetiske energi er E_{kin}= 0,5*masse*v^2. Da jeg ikke har hastigheden laver jeg v^2 om til (2*a*s). Dette giver dog en meget højere kinetisk energi end den potentielle. Så jeg tænker at der må være noget jeg overser. Start punkt (0,0) og slut punkt (99,5,-65,9)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2019 af mathon

                     \small m\cdot g\cdot H=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g\cdot h

                     \small g\cdot H=\tfrac{1}{2}\cdot v^2+ g\cdot h

                     \small g\cdot (H-h)=\tfrac{1}{2}\cdot v^2

                     \small 2\cdot g\cdot \Delta h= v^2

                     \small v=\sqrt{2\cdot g\cdot \Delta h}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

Det ser ud som om de koordinater, du angiver, fortæller noget om boldens placering i vandret retning. Denne placering har ingen betydning for den potentielle enrgi. Det er højdeforskellen, du har brug for.


Skriv et svar til: Potentiel energi, over en bakke.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.