Matematik

Hjælp til matematik!

16. april 2019 af CathrineJO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Hvordan beregner jeg opgaverne der er vedlagt? De skal udregnes uden hjælpemidler.

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2019 af mathon

Opgave 3

         I en retvinklet trekant kan arealet 
         beregnes:
                                \small T=\tfrac{1}{2}\cdot\textup{ katete}_1\cdot \textup{katete}_2

                                \small 24=\tfrac{1}{2}\cdot8\cdot \left | BC \right |

                                \small 48=8\cdot \left | BC \right |

                                \small \left | BC \right |=a=\frac{48}{8}=6

         I en retvinklet trekant gælder Pythagoras:

                                \small c^2=b^2+a^2

                                \small c=\sqrt{b^2+a^2}=\sqrt{8^2+6^2}=\sqrt{100}=10


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2019 af mathon

Opgave 4

                    \small f(2)=4\cdot 2^3-8\cdot 2+6=22

En stamfunktion til f(x):

                    \small F(x)=x^4-4x^2+6x+k


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2019 af mathon

Opgave 5

        Bestem selv enheder.

        \textup{Alle tre funktioner er p\aa \ formen: }y=ax+b

        f(x)\textup{ og }g(x) \textup{ har positive h\ae ldningskoefficienter}

        h(x)\textup{ har negativ h\ae ldningskoefficient}

        g(x)\textup{ og }h(x)\textup{ har har samme }b\textup{-v\ae rdi.}


Svar #5
16. april 2019 af CathrineJO (Slettet)

.


Svar #6
16. april 2019 af CathrineJO (Slettet)

#4

Opgave 5

        Bestem selv enheder.

        \textup{Alle tre funktioner er p\aa \ formen: }y=ax+b

        f(x)\textup{ og }g(x) \textup{ har positive h\ae ldningskoefficienter}

        h(x)\textup{ har negativ h\ae ldningskoefficient}

        g(x)\textup{ og }h(x)\textup{ har har samme }b\textup{-v\ae rdi.}

Tak for et hurtigt svar :) Jeg er dog stadig i tvivl omkring opgave 5. Kunne du måske forklare enhederne ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2019 af ringstedLC

Opg. 5 Sæt disse betingelser for koordinatsystemet:

\begin{align*} \text{Hvis}\: \tfrac{(2)}{(1)}=\tfrac{y}{x} &= \tfrac{1}{1} \wedge b_g=b_h=1 \Downarrow \\ f(x) &= a_fx+b_f\;,\;a_f=-2b_f\;,\; b_f=-b_g \\ g(x) &= a_gx+b_g\;,\;a_g=\tfrac{b_g}{2} \\ h(x) &= a_hx+b_h\;,\;a_h=-b_h \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.