Matematik

matematik

24. april 2019 af barehjælpRip (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et lodret stående rør med højden h = 80 cm skal indeholde 12 L væske.

Beregn rørets indvendige diameter


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2019 af PeterValberg

Volumen af en regulær cylinder kan bestemmes som:

V=\pi\cdot r^2\cdot h

1 liter svarer til 1000 cm3
Indsæt de kendte værdier og bestem radius,
hvorefter diameteren let kan bestemmes.

d= 2\cdot r=2\cdot\sqrt{\frac{V}{\pi\cdot h}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. april 2019 af barehjælpRip (Slettet)

mange taak for det peter


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.