Kemi

Beregning af pH

24. april 2019 af Malte1a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP, jeg kan virkelig ikke finde ud af denne opgave og søger derfor hjælp: 

1. I et bægerglas er der 150 mL 0,3 HCOOH 

a) Beregn pH når pKs for HCOOH er 3,7. Der tilsættes 100 mL 0,2 HCOONa. 

b) Beregn pH nu. 

Der tilsættes 25 mL 0,1 HCl. 

c) Beregn pH nu. 

MANGE TAK PÅ FORHÅND! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2019 af janhaa

a)

[HCOOH] = 0,18 M

[HCOO^-] = 0,08 M

pH = pKa - log(0,18/0,08) = 3,7 - log(0,18/0,08) = 3,35


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2019 af LasseHMR (Slettet)

Mange tak, hvis du kan, må du meget gerne hjælpe med b) og c). :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2019 af janhaa

HCOO^-+H^+=> HCOOH\\ 20..............................45\\ 17,5..........................47,5\\ \\ pH=3,7-\log(47,5/17,5)=3,27


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} a)\qquad pH=-\log\left ( \frac{-10^{-pK_s}+\sqrt{10^{-2pK_s}+4\cdot 10^{-pK_s}\cdot c_s}}{2} \right )=-\log\left ( \frac{-10^{-3.7}+\sqrt{10^{-2\cdot 3.7}+4\cdot 10^{-3.7s}\cdot 0.3}}{2} \right )=2.12\\\\ \textup{efter tils\ae tning af } HCOONa\textup{ er opl\o sningen en \textbf{puffer}}\\ n(HCOOH )=\left ( 0.150\; L \right )\cdot \left ( 0.3\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.045\; mol\\ n(HCOONa )=\left ( 0.100\; L \right )\cdot \left ( 0.2\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.02\; mol\\\\ pH=pKs+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )=3.7+\log\left ( \frac{0.02}{0.045} \right )=3.35\\\\ \textup{\textbf{efter} tils\ae tning af 25 mL 0,1 M HCl = 0.0025\; mol}\\\\ pH=3.7+\log\left ( \frac{0.02-0.0025}{0.045+0.0025}\right)=3.27 \end{array}


Svar #5
24. april 2019 af Malte1a (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Hvis I har mulighed, må I meget gerne også hjælpe med denne opgave, da jeg har forsøgt i over 2 timer: 

I en lukket beholder tilsættes 3 mol Hl. Efter noget tid har følgende ligevægt indstillet sig: 

2Hl ? H2 (g) + I2 (g)                        kc = 0,02 ved 450 grader 

a) Beregn ligevægtsblandingen. 

b) Hvilken vej vil ligevægten forskyde sig, hvis der tilsættes mere Hl? 

c)  Hvilken vej vil ligevægten forskyde sig, hvis volumen fordobles? 

d) Reaktionen er endoterm mod højre. Hvilken vej vil ligevægten forskyde sig, når temperaturen sænker? 

Jeg håber, I gerne vil hjælpe mig med denne opgave, hvis det er muligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2019 af janhaa

a)\\K_c=\frac{x^2}{(3-2x)^2}=0,02\\ \\ b) right\\ c)uforandra,\,\,\,no\,\,changes\\ d)left


Svar #7
24. april 2019 af Malte1a (Slettet)

Tak for det. :) 


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.